Loading...
WAT DOEN WE 2017-09-29T15:43:06+00:00

Wat we doen bij NXTbizz

NXTbizz begeleidt start-ups. Dat doen we in opdracht van investeerders die financieel willen deelnemen in een startende onderneming. We merken in de markt dat die behoefte aan begeleiding groot is, aan beide kanten van de tafel. Start-ups willen succesvol de volgende stap zetten in de transformatie naar ‘echte’ onderneming. Investeerders zoeken een goed fundament onder hun financiële belangen. Op dat snijpunt opereert NXTbizz.

Met onze aanpak richten we ons op de drie pijlers die het succes van elke start-up bepalen:

  • Product
  • Persoon
  • Proces

Voor ieder individueel aspect zijn ook andere consultants te vinden. NXTbizz is de eerste om de synergie tussen die drie kritische pijlers te zoeken. Of, liever nog, dat cement aan te brengen en te verstevigen.

Product

Voegt een nieuw product écht iets toe? Heeft het voldoende unieke eigenschappen en onderscheidt het zich genoeg van concurrenten? Om die vragen draait het allereerst. De beantwoording ervan vraagt niet zozeer visionaire eigenschappen als wel gezond boerenverstand. Want vooral bij start-ups wordt bij ‘nieuw’ al heel snel gedacht aan een revolutionair product. Of misschien wel een disruptie. Terwijl het ook eenvoudiger kan. Een kleine aanpassing – een paraplu die stormvast is – kan ook al een nieuwe productcategorie creëren. En een bestaand product kan voor een andere markt compleet nieuw zijn.

NXTbizz kan die kansen betrouwbaar inschatten. En ook in beeld brengen hoe het traject tot en met de market launch eruit ziet. Is het product kostentechnisch verantwoord te produceren? Tegen financiële risico’s die u als investeerder aanvaardbaar acht?

Persoon

Creativiteit is een belangrijke eigenschap van nieuwe ondernemers. Maar eenmaal op de weg naar een scale-up komen ineens veel andere eigenschappen om de hoek kijken. Commerciële eigenschappen bijvoorbeeld, analytisch vermogen, kritisch zelfinzicht. Waar liggen de sterke kanten van de toekomstige ondernemer? En als het moment aanbreekt dat personeelsuitbreiding nodig is: zijn dat de juiste mensen? Zijn hun competenties complementair en matchen de karakters? Een assessment kan uitkomst bieden. En permanente coaching helpt mensen zich te ontwikkelen in de gewenste richting. NXTbizz staat ervoor.

Proces

Veel ondernemers hebben het idee dat het allemaal wel goed komt als er eenmaal een kansrijk product op tafel ligt. Misschien is het businessmodel voor dat product creëren nog wel veel moeilijker. Want van denken in een product moet een ondernemer ineens gaan denken in een bedrijf. Een bedrijf met productiemiddelen of leveranciers ergens ver weg. Een bedrijf met logistieke processen die op elkaar aansluiten. Een bedrijf met mensen, functies en verantwoordelijkheden. Marketing, HRM, finance: is die expertise allemaal in huis? NXTBizz kan die begeleiding leveren.